ZANZIBAR ✈️ IZ SARAJEVA , AKCIJA ZA UPLATE DO 31.05.2024.
termini polazaka i cijene:

08.07. – cijena za uplate do 30.05. – 2.880,00 KM / redovna cijena 3.280,00 KM
31.07. – cijena za uplate do 30.05. – 2.880,00 KM / redovna cijena 3.280,00 KM
12.08. – cijena za uplate do 30.05. – 2.880,00 KM / redovna cijena 3.280,00 KM
23.08.- cijena za uplate do 30.05. – 2.930,00 KM / redovna cijena 3.330,00 KM
16.09.- redovna cijena 3.280,00 KM
25.09.- redovna cijena 3.280,00 KM

*Program putovanja je različit za neke polaske, molimo Vas da nas kontaktirate za program putovanja! 

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Sarajevu  dva sata prije leta. Let iz Sarajeva u poslijepodnevnim satima sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu. Konekcija na let.

Dan 2: Dolazak na Zanzibar
Let za Zanzibar u večernjim satima. Dolazak na Zanzibar u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja u Kendvi (Kendwa), ulazak u sobe i početak uživanja u ovom nevjerovatnom mjestu. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz historiju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerovatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet – Stone Town, Prison Island i Nakupenda
Prije podne krećemo na fakultativni izlet – obilazak Stone Towna i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town na svahiliju znači „Stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Islanda ili Ostrva zatvor, koji se nalazi sjeverno od Stone Towna, a dobio je ime po mjestu gdje su se nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kopnenim kornjačama koje su prenesene na ovo mjesto u 19. vijeku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Dan završavamo posjetom Nakupenda plaži, koja zapravo predstavlja pješčani sprud u sred okeana. Uživamo na vrućem pijesku i plivamo u tirkiznoj vodi tanzanijske obale. Povratak u smještaj. Noćenje. 

Dan 4: Fakultativni izlet – Farma začina i selo Paje
Dan započinjemo fakultativnim izletom – posjetom ,,farme” začina gdje ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanila, šafran, karanfilić, cimet. Nakon toga nastavljamo upoznavanje sa prirodnim ljepotama ovog nevjerovatnog ostrva. Nakon ove avanture odlazimo u mjesto Pađe (Paje), koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kajtsurf (kite surf). Čeka nas druženje uz koktele, nevjerovatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 5: Fakultativni izlet – Posmatranje delfina na otoku Mnemba
Izlet započinjemo odlaskom na otok Mnemba kako bismo promatrali delfine. Ove ture su postale veoma popularne među turistima, a prednost naše je to što ćemo imati prilike da ih vidimo u svom prirodnom staništu, vesele i slobodne. Uživamo u predivnom moru oko otoka i posjećujemo pješčani sprud na kojem se sunčamo, kupamo i osvježavamo svježim voćem i sokovima. Dan ispunjen uživanjem u kristalnoj vodi i tropskom suncu – hakuna matata! Povratak u smještaj. Noćenje

Dan 6: Fakultativni izlet – Blue Safari
Fakultativni izlet – dan za Blue safari – posjećujemo najljepše plaže ostrva i idemo na ronjenje. Imat ćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smještaj.

Dan 7: Blue lagoon, The Rock restoran, Kae funk, Masai show
Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo plivanjem u Plavoj laguni (Blue lagoon) dok nam društvo prave različite vrste riba i morskih zvijezda. Nastavljamo do svjetski poznatog, a ujedno i najpoznatijeg restorana na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Najljepša chill zona zapadnog dijela Mičamija (Michamwi). Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na „Stijeni” nastavljamo ka jednom od najljepših i najzabavnijih zanzibarskih beach barova – Kae funka. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali dok posmatramo interesantan Masai show. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca Povratak u smještaj u večernjim satima. Noćenje.

Dani 8 i 9: Slobodni dani za uživanje na Zanzibaru
Slobodno vrijeme za uživanje na najljepšim plažama Zanzibara. Postoji mogućnost posjete nekoj osnovnoj školi u selu i druženje sa divnom djecom i mladima sa Zanzibara. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. 2 Noćenja.

Dan 10: Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do polaska
Posljednji dan nam ostaje da dokupimo još neki suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Napuštamo smještaj i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Opraštamo se od ovog magičnog ostrva.  Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u večernjim satima.

Dan 11: Povratak u Sarajevo
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

u cijenu je uključeno:

Smještaj
Sunset Kendwa Beach Hotel 4 ili sličan
Prevoz
Avionska karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Zanzibar, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem
Transfer od aerodroma do smještaja
Transfer od smještaja do aerodroma
Avionska karta sa svim taksama na relaciji Zanzibar – Istanbul – Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem
Hrana
8 × Kontinentalni doručak
Ostalo
Kompletnu organizaciju putovanja
Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno u cijenu
Međunarodno zdravstveno osiguranje (možete kupiti u agenciji)
Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
Viza za Tanzaniju – Zanzibar (50,00 USD)
Boravišna taksa – 5,00 USD po osobi po noći (plaća se u hotelu)

Uslovi plaćanja: Cijene aranžmana objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici ili uplatu na transakcijski račun agencije.
Prilikom prijavljivanja plaća se avans u iznosu od 40%, a ostatak se plaća u agenciji ili putem banke najkasnije 30 dana pred put. .

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.