JUZNA AMERIKA – KOLUMBIJA, PERU, BOLIVIJA, CILE, ARGENTINA, PARAGVAJ I BRAZIL

od 10.599 KM

26.10. – 19.11.2024. Subota

 

Krenite sa nama na uzbudljivo putovanje kroz čuda Južne Amerike, fascinantnog kontinenta bogatog raznolikošću kultura, pejzaža i istorije! Tokom ovog nezaboravnog putovanja, istraživaćete šest zadivljujućih zemalja koje čine Kolumbija, Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil.

U Kolumbiji, otkrićete tajne Bogote. Peru će vas očarati svojim drevnim ostacima, uključujući čuvenu Machu Picchu, a takođe ćete uživati u bogatstvu tradicija, kulinarskih delicija i prijateljskih ljudi. Dolaskom u Boliviju, doživećete prelijepe planinske pejzaže Altiplana, posjetiti čarobni Salar de Uyuni, najveće slano jezero na svetu, i upoznati se sa lokalnim kulturama koje odražavaju autentičnost ove zemlje.

Putovanje kroz Čile otkriće vam raznovrsnost od Atakama pustinje do impozantnih andskih vrhova, dok ćete u Argentini uživati u strastvenim plesovima tanga u Buenos Airesu i posjetiti čarobne vodopade Iguazu.

U Brazilu ćete doživeti ritam Samba u Riu de Žaneiru, a zatim se opustiti na beskrajnim plažama koje oblikuju obalu Atlantskog okeana.

Ovo putovanje obećava avanture koje će probuditi sva vaša čula i ostaviti vas zapanjenima raznovrsnošću i ljepotom Južne Amerike. Pripremite se za nezaboravno iskustvo u susretu sa ovim izuzetnim destinacijama!

Itinerer

1 SARAJEVO – ISTANBUL – BOGOTA

Ukupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 18:30, te prijava na let za Bogotu u 20:45. Po slijetanju u Istanbulu, slijedi transfer do hotela i nocenje.

2 BOGOTA (KOLUMBIJA)

Povratak na aerodrom oko 07h ujutru. Ukrcaj na let za Bogota. Let za Bogota je u 09:20. Planirano vrijeme slijetanja u Bogotu je oko 15h. Transfer do hotela, prijava. Smjestaj u hotelske sobe i slobodno vrijeme. Nocenje.

3 BOGOTA

Doručak, Odlazimo u  razgled Bogote.  Obilazak započinjemo šetnjom kroz Calendariju, Istorijsko središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon obilaska starog dijela grada, slobodno vrijeme za rucak . Nastavak raygleda odlaskom do planine Monserat, odakle se pruza fantastican pogled na Bogotu. Na planinu se penjemo zicarom, a kada se popnemo, na vidikovcu se nalaze kafeterije i restorani… Povratak u Bogotu, Slobodno vrijeme.

Povratak u hotel. Noćenje.

4 BOGOTA – CUZCO

Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Kusko preko Lime. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gdje su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.

5 KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO

Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

Cijena izleta 220 € (voz, autobus, ulaznice i vodić) – izlet se mora unaprijed rezervaisati, minimalno 30 dana prije polaska.

6 KUSKO – RAINBOW PLANINA – CUSCO – PUNO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodan dan ili fakultativni odlazak na jedinstveni I najvisociji vrh na Andama – Rainbow planina. Imat cete mogucnost popeti se na 5200m nadmorske visine. Po povratku u Kusko slijedi odlazak do hotela, preuzimanje prtljage i odlazak na autobusku stanicu, odakle cemo autobusom sa jako udobnim sjedistima, nastaviti nase putovanje prema Punu.

CIJENA IZLETA – 80 EUR

7 CUSCO – PUNO

Po dolasku u Puno, slijedi transfer do hotela. Prijava u hotelske sobe. Nakon kraceg odmora, slijedi odlazak do Titicaca jezera.

Je li vam ikada palo na pamet napraviti umjetni otok od trske? Ili da je to uopstee moguće? Uros Indijanci su imali viziju, a uključivala je korištenje trske koja oko jezera Titicaca raste u velikoj količini. Usavršili su princip gradnje otoka od trske, stvorili si čvrsto tlo pod nogama pa su na kraju plutajući otoci na jezeru Titicaca postali njihov novi dom.

Po zavr[etku islet, povratak u hotel I nocenje.

8 PUNO (PERU) – LA PAZ (BOLIVIJA)

Rani transfer na autobusku stannicu i voznja autobusom do Ła Paza. ViZna procedura na granici. (potrebno pripremiti fotografiju, kopiju pasosa i potvrdu o vakcinaciji protiv zute groznice). Nakon vizne procedure, nastavak voznje prema La payu. Dolazak u La paz u poslijepodnevnim satima. Odlazak do hotela i smje[taj u Isti. Slobodno vrijeme I nocenje.

9 LA PAZ

Dorucak. Odjava iz hotelskih soba i odlazak na razgled Bogote. La Candelaria je istorijski centar Bogote i poznata je po svojoj arhitekturi koja odražava kolonijalni period. Tu se nalaze brojne crkve, muzeji i umetničke galerije.

U vecernjim satima, nastavljamo voznju autobusom prema Salar de Ujuni. Nocna voznja.

10 UJUNI – SALAR DE UJUNI

Po dolasku u Ujuni, sjedamo u dzipove i nastavljamo nasu avanturu odlaskom do Salar de Uyuni, koja je najviša slana površina na svijetu. Salar se prostire na površini od 12 hiljada kvadratnih kilometara. Nudi nevjerovatne pejzaže koji su u prirodnom stanju. Zatim ćmo se uputite prema centru slanog jezera kako biste posjetili Inkahuasi i prošetat ćemo do vrha otoka gdje ćemo pronaći veliku količinu milenijumskih divovskih kaktusa koji rastu jedan centimetar godišnje, a možemo vidjeti i neke okamenjene koralje. Nakon toga nastavljamo voznju do San Pedro de Quemez i odlayimo u posjetu starom gradu. Na putu obilazimo muzej Chantani, mumije Coquesa. Danas cemo posjetiti i Colchani i zanatsku fabrikui za preradu soli, kao i Ojos de Agua, rudnike soli.

Dolazak u hotel i noćenje.

11 SAN PEDRO DE QUEMEZ (BOLIVIJA)

Odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo prema Cileu. Na putu do Cilea, imat cemo priliku vidjeti: Nacionalni park Eduardo Abaroa gdje posjećujemo bijelu lagunu, zelenu lagunu, termalne kupke i gejzire Sol de Mañana.  Laguna Colorada koja se nalazi na 4.100 metara nadmorske visine i naglašena je velikim brojem mikroorganizama koji na svjetlosti sunca fotosintezom stvaraju različite nijanse crvene. Ovo mjesto je dio najvažnijeg rezervata flaminga u Boliviji. Gradić Refugio, San Felipe, Pampas de Chiguana, Puesto Militar, Miradir de volcan Ollagüe, Lagunas Cañapa, Hedionda, Chiarcota, Honda i Ramaditas. Sve se to izvodi prolazeći kroz čuveni “Pasito Tuntún”, gdje se ne može voziti više od 4 kilometra na sat.  Nocenje

12 BOLIVIJA – CALAMA (CHILE) – SANTIAGO DE CHILE

Nastavak voznje do pogranicnog grada San Pedro de Atacama. Kraca pauza, te nastavak voznje do Calame, koja se nalayi u Cileu. Odlazak do hotela i nocenje.

13 SANTIAGO DE CHILE

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Let za Santiago je u podnevnim satima. Po dolasku u Santiago, slijedi transfer do hotela. Prijava i hotelske sobe. Nakon kraceg odmora, slijedi  razgledanje grada, u kojem ćemo vidjeti puno lijepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsjednička palata), Trg Ustava i dr. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14 SANTIAGO DE CHILE

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Vinna del Mar I Vallparaiso. Uživajte u živopisnim bojama Valparaisa i Viña del Mar u cjelodnevnom obilasku obalnih gradova iz Santiaga. Putujte kroz spektakularni krajolik Čilea, zaustavljajući se u slikovitoj dolini Kazablanke da probate čileansko vino, a zatim stignite u zeleni grad Viña del Mar. Divite se prekrasnoj plaži i revitalizirajte se ukusnim ručkom uz more (o svom trošku), a zatim odlazimo do Valparaisovog kaleidoskopskog niza kuća i brda. Snimite fotografije ulične umjetnosti i čujte zanimljivu istoriju grada prije nego što se vratite u Santiago. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme i noćenje.

Cijena izleta 65 €

15 SANTIAGO DE ČILE – BUENOS AIRES

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Buenos Aires. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smjestaj u isti, a onda, fakultativno, poludnevno razgledanje grada, koje će obuhvatiti vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, trg ” Maja” , ” Casa Rosada” (Predsjednička palata), Katedralu, ” Kabildo” -Gradsku vijećnicu, pozorište ” Kolon”, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gdje se nalazi istoimeno groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada ” La Boca” , interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovbog grada.

16 BUENOS AIRES

Doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do delte rijeke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu vidjeti veoma lijepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani i puno zelenila i cvijeća. Povratak u Buenos Aires, slobodno vrijemeU večernjim satima predlazemo fakultativ. no, odlazak na Argentinsko vece uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta delte rijeke Parane, Tigre: 80€

17 BUENOS AIRES

Dorucak. Slobodan dan za istrazivanje Buenos airesa. U vecernjim satima predlazemo odlazak na Tango show.

Nocenje

Argentinski Tango – samo show – 80 Eur / Show I vecera – 120 Eur.

18 BUENOS AIRES – IGUAZU

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost  organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom ” Gaučo tura” sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu ” kauboja” Južne Amerike. povratak u Buenos Aires i slobodno vrijeme do leta za IGUACU. Po slijetanju na aerodromslijedi transfer do hotela. Smjestaj u isti i noćenje.

Cijena izleta – 100€

19 IGUASU VODOPADI – PARAGVAJ

Doručak. Odlazak do Iguasu vodopada, uz šetnju stazama sa kojih se perfektno vide i brazilska i argentinska strana vodopada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Shopping u Paragvaj. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta u Paragvaj – 45€

20 IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Rio u jutarnjim satima. Dolazak u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodnovrijeme za uzivanje na plaži Copacabana. Povratak u hotel.  Noćenje.

21 RIO DE JANEIRO

Doručak. Obilazak grada koji je po mnogim kriterijumima,jedan od najljepših i najuzbudljivijih gradova na svijetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najljepši ukras grada – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Korkovado sa čuvenom statuom Isusa krista, vožnja žičarom prema planini Glava šečera. Zatim Barra da Tijuca, pa Istorijski centar grada uključujući Metropolitansku katedralu, Nacionalnu biblioteku, Operu, Trg Cinelandia, Muzej likovnih umjetnosti, pekaru Colombo, Selarónske stepenice, Lapa, Santa Teresa, samostan Sao Bento, Sambadrome (gdje su mnoge karnevalske manifestacije održavaju se), fudbalski stadion Maracana, Botanička bašta…. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

22 RIO DE JANEIRO

Doručak, slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Arraial do Cabo. Danas ćemo istražiti netaknute plaže i čistu voduodlaskom brodom do Arraial do Caboa. Uz ovaj cjelodnevni obilazak istražit ćete područje poznato kao ‘brazilski Karibi’, a vodiču ćete prepustiti da se pobrine za prijevoz i ručak. Također ćete dobiti najbolje od ove kombinacije, kombinirajući brzi obilazak grada s izletom čamcem duž obale i na nekoliko otoka za kupanje i ronjenje. Obilazak grada Arraial do Cabo i izlet brodom. Povratak u hotel. U vecernjim satima, predlazemo zajednicki odlazak u Lapu. Lapa je dio grada koji je poznat po nočnom zivotu i Sambi. Opustite se ispijajuci koktel uz ritmove sambe. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta 75€

23 RIO DE JANEIRO

Doručak. Slobodan dan za uzivanje na prelijepim plazama Copacabana ili Ipanema. Opcija uz doplatu, let helikopterom iznad Rio de Janeira.

Cijena izleta 220 – 240 EURa

24 RIO DE JANEIRO – SAO PAULO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i voznja autobusom do Sao Paula Sao Paula. Po dolasku u Sao paulo, prijava na let za Sarajevo preko Istanbula.

25 SARAJEVO

Let za Istanbul je u 00:05. Po dolasku u Istanbul, oko 18:40, slijedi nastavak leta za Sarajevo u 20:00. Dolazak u Sarajevo u 19:55.

Cijena uključuje

 •  Avio karte sa pripadajucim taksama, prema itinereru putovanja
 • Svi transferi prema itinereru putovanja, od aerodroma do hotela i obratno, kao i izmedju gradova autobusom, ako je tako naznaceno u programu putovanja;
 • Hotelski smjestaji u hotelima sa 3* / 4* na bazi BB ( za vrijeme posjete Boliviji, smjestaj ce biti u hostelima ili Guesthausima)
 • Pratioc putovanja
 • Organizacija putovanja

 

Cijena ne uključuje

 • Individualni troskovi
 • Fakultativni izleti
 • PZO – 75 KM / 150 KM za osobe od 60 – 75 godina
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 1400 KM

 

Napomena

Popust an paket fakultativnih izleta 10%

Viza za Peru –  70 €– agencija ishoduje – placa se u agenciji.

Viza za Boliviju – dobije se na granici – 100 USD

 

Potrebna dokumentacija za vizu za Peru:

 • Pasoš koji vrijedi minimalno 6mjeseci ii ma 3 slobodne stranice.
 • Popunjena aplikacija za Vizu – dobit ćete u agenciji;
 • Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 3,5 x 4,3 cm, bez naočala, nakita, (printana i digitalna verzija  u JPEG formatu)
 • Rezervacija avio karte – agencija obezbjedjuje.
 • Hotelska rezervacija – agencija obezbjedjuje.
 • Potvrda financijske solventnosti – dokaz koji mozete uzeti u Banci
 • Potvrda o nekažnjavanju
 • Potvrda o zaposlenju.

Svi dokumenti moaju biti na engleskom jeziku.

 

Potrebna dokumentacija za vizu za Boliviju:

Vi treba da ponesete dvije fotografije  sa bjelom pozadinom, 4 x 4 cm, bez naočala;

a mi ćemo ostalo obezbjediti.

 

Za putovanje vrijede Posebni uslovi putovanja:

Uplate:

 1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM
 2. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja
 3. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od

putovanja i za nejga se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

Otkazi od strane putnika:

 1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava 500 KM
 2. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.
 3. u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

Za realizaciju putovanja je potrebno minimalno 10 prijavljenih putnika.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 doo Sarajevo.

VAKCINACIJA: obavezno ŽUTA GROZNICA, ZZO preporučuje cijepiti se protiv TETANUSA, TRBUŠNOG TIFUSA, HEPATITISA

Preuzmite ponudu – JUŽNA AMERIKA 26.10.-19.11.2024.