🚌 BUS IZ MOSTARA I ČAPLJINE

TOSKANA

BOLOGNA – SIENNA – SAN GIMIGNANO – PISA – FIRENZA

5 DANA / 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

TERMIN: 25.10. – 29.10.2023.

>SPECIJALNA PONUDA – 439 KM ZA REZRVACIJE DO 15.10.2023. <

REDOVNA CIJENA: 489,00 KM – na bazi 40 putnika

U CIJENU UKLJUČENO:

 • Prevoz modernim visokoturističkim autobusom
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama
 • Pratilac grupe za minimalno 40 prijava
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Gratis posjeta – Bologna

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 12 KM do 60 god; 60+ god – 24 KM po osobi/danu
 • Turistička taksa – 4 KM / po noćenju (plaćanje u agenciji)
 • FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Sienna + San Gimignano – 40 EUR
 • Pisa – 30 EUR
 • Firenza – 30 EUR
 • Nadoplata za 1/1 sobu – na upit
 1. – 2. DAN:  MOSTAR – ČAPLJINA – BOLOGNA – MONTECATTINI

Sastanak grupe i polazak iz Mostara (Španski trg) i Čapljine (Kolodvor) u večernjim satima. Noćna vožnja preko Bijače do Bologne i Montecattini uz usputne pauze po potrebi grupe.
Dolazak u Bolonju u podnevnim satima, nekada slavnu pomorsku republiku i grad poznat po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. GRATIS posjeta grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Europi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli… Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog, ali šarmantnog grada. Noćenje.

 1. DAN FIRENZA

Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni polazak za Firenzu – glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante… Slobodno vrijeme u Firenzi za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: SIENNA – SAN GIMIGNANO

Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sienna je poslije Firenze – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Smještena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pješice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vrijeme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj mjeri svoj srednjovijekovni izgled.
”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. vijeka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pješice. Slobodno vrijeme. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

5.-6. DAN – MONTECATINI – PISA – MOSTAR

Doručak. Check out iz hotela. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni polazak prema Pisi. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli – „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Kraće slobodno vrijeme. Povratak po ostatak grupe i polazak prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati narednog dana. Kraj programa.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

 • Agencija zadržava pravo promjene programa i izleta po danima.
 • Za otkaz rezervacije od strane putnika za specijalne ponude/first minute/rani booking (RB), novčani depozit/avans je nerefundabilan.
Preuzmite ponudu Toskana bus iz Mostara i Čapljine