Vodimo vas u zemlju “na kraju svijeta”, toliko izolovanu da su joj flora i fauna potpuno jedinstvene u svijetu. Zemlju sa najstarijim domorodačkim narodom, čija historija traje duže od 40 000 godina, zemlju zarobljenika i robijaša, zemlju slobodnih ljudi i pronalazača zlata, zemlju crvenog pjeska, zlatnih obala i tirkizne boje mora. Zemlju roštilja, piva, kriketa i ragbija, najpoznatijeg teniskog turnira i najprestižnijih konjskih trka. Posljednji otkriveni kontinent, Novu Južnu zemlju Dole ispod. Vodimo vas u Australiju!. Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 1. Četvrtak  01.11.2018. Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Sidnej sa presjedanjem u Dohi (Let br. QR 0232).

 1. Petak 02.11.2018. Zemlja Dole ispod

U popodnevnim časovima slijećemo u Sidnej, svjetski poznatu luku, glavni grad federalne države Novi Južni Vels i najveći grad Australije. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Subota 03.11.2018. Velika školjka

Poslije doručka krećemo u fakultativni obilazak jednog od najpoznatijih gradova na svijetu: Sidnejska luka (Sidney Harbor), zgrada Opere, Kraljevska botanička bašta, katedrala, Darling luka, Gradska kuća, Muzej Historije Australije, mjesto iskrcavanja prvih Evropljana, zgrada Kraljice Viktorije, Bondi plaža, jedna od najčuvenijih plaža na svijetu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Nedjelja 04.11.2018. Roštilj i pivo na australijski način

Nastavljamo da krstarimo kroz prvu evropsku naseobinu na australijskom kontinentu, upoznajemo se sa urbanim životom moderne Australije, isprobavamo čuvena australijska piva i probamo svjetski poznati australijski roštilj od krokodila, ajkula i kengura, uživamo u šetnji mnogobrojnim parkovima i promenadi uz veliku operu. Odlazimo do prve i najstarije srpske crkve u opštini sa najvećim brojem imigranata iz bivše Jugoslavije. Najhrabriji će se usuditi da hodaju čuvenom Sky platformom i dožive Sidnej iz potpuno drugog ugla. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Ponedjeljak 05.11.2018. Kad porastem biću kengur!

Prelazimo most i odlazimo do zabavnog parka koji se nalazi pored Harbor mosta i(li) odlazimo u poznati Taronga Zoo vrt i upoznajemo se sa magičnom florom i faunom ovog izolovanog kontinenta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Utorak 06.11.2018. Vrijeme snova

Fakultativni izlet do Modrih planina (Blue Mountains). U pratnji lokalnog Aboridžinskog vodiča odlazimo na Walkabout, drevni aboridžinski običaj koji moraju proći svi mladići kako bi postali pravi muškarci. Posjetićemo plitku pećinu Lyrebird Dell, aboridžinski lokalitet star 12 000 godina. Vidjećemo i ostatke drevne aboridžinske umjetnosti u Red Hends pećini u blizini Glenbruka. Obilazimo i pećinu u kojoj su prije mnogo godina plemena Aboridžina sekirama urezala žlebove na vulkanskom kamenju. Lokalni vodič će nas provesti kroz sva drevna aboridžinska svetilišta i ispričati zanimljive priče o plemenim koja su tu živela prije dolaska Evropljana. Vidjećemo aboridžinske dekoracije na tijelu i koži, jesti tradicionalnu aborižinsku hranu (Bush tucker), plivati u kristalno bistrom jezercetu (Billabong) ispod vodopada duginih boja i upoznati se sa divljinom. Vidjećemo australijske životinje u svom prirodnom staništu i uživati u magičnim pričama o Vremenu snova (Dreamtime) utkanim u ovu magičnu divljinu…Povratak u Sidnej. Noćenje.

 1. Srijeda 07.11.2018. Onaj drugi grad

Napuštamo smještaj. Transfer do aerodroma. Let za Melburn.Transfer do smještaja. Fakultativni obilazak „onog drugog“ grada, jednog od svjetskih centara gastronomije, urbane kulture i street art-a: Trg Ujedinjenja (Federation Square), Queen Victoria Market, Melbourne laneways – urbane uličice prepune kafića, prodavnica, uličnih umjetnika i grafita. Obilazimo St Kilda, veliko obalsko igralište, večeramo u nekom od mnogobrojnih restorana na krovu nekog nebodera. Noćenje.

 1. Četvrtak 08.11.2018. Zlatna groznica

Fakultativni obilazak tematskog parka Soverign Hill, bivše rudarske kolonije. Ovdje se vraćamo u davno prošlo vrijeme Zlatne groznice, obučeni kao prvi australijski rudari pronalazimo zlato u potocima Soverign Hill-a i obilazimo najveći grumen zlata na svijetu. Povratak u Melburn. Noćenje.

 1. Petak 09.11.2018. – 14.11.2018. Zlatna obala

Transfer do aerodroma i let za Gold Coast. Dani rezervisani za uživanje na nestvarnim plažama, surfovanju i uživanju u talasima. Obilazimo plaže Surfers Paradise, Bradbeach, Main Beach. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta Great Barrier Reef, najvećeg koralnog grebena za koje naučnici kažu da je najveći živi organizam na svijetu i raznih fakultativnih aktivnosti. Raj za ronjenje, kupanje, surfovanje. 6 Noćenja.

 1. Četvrtak 15.11.2018. Kraljičina zemlja

Napuštamo nestvarne plaže Zlatne obale i odlazimo na sjever. Poslije kratkog putovanja stižemo u Brizbejn, glavni grad federalne države Queensland. Fakultativni obilazak grada: Brisbane Aricade shoping centar, Gradska kuća, Kraljičina bašta, Stara državna biblioteka, Botanička bašta, stara Državna kuća i jedini spomenik kraljice Viktorije, igramo se sa koalama u zaštićenom područiju za koale, Lone Pine Koala Sanctuary. Vozimo kajak kroz centar grada rekom Brizbejna do Moreton zaliva. Noćenje

 1. Petak 16.11.2018. Prvi svetionik

Fakultativni obilazak Moreton ostrva, najveće pješčano ostrvo i nacionalni park. Istražujemo pjeskovite plaže, blistave lagune i kamenite putanje. Plivamo u Plavoj laguni i posmatramo jato vodenih ptica. Pješačimo do Cape Moretona da obiđemo prvi svetionik Kvinslenda sazidanom od pješčara davne 1857. godine. Ako imamo sreće vidjećemo i migraciju kitova i hraniti delfine koji svako veče doplivaju do Tangalooma plaže. Ronimo između korala sa šarenim morskim ribicama i otkrivamo olupine brodova. Spavamo pod zvezdanim letnjim nebom ili se vraćamo nazad u Brizbejn. Noćenje.

 1. Subota 17.11.2018. Lovac na krokodile

Slobodno vrijeme u Brizbejnu ili fakultativni izlet do Australia Zoo-a, najposjećeniji zoo vrt u Australiji čuvenog prirodnjaka i televizijskog voditelja Stiva Ervina, lovca na krokodile, gdje sa upoznajemo sa njegovom porodicom koja u njegovo ime nastavlja da vodi ovaj predivni zoo vrt. Noćenje.

 1. Nedjelja 18.11.2018. Nazad u Sidnej

Napuštamo Brizbejn i krećemo nazad na jug. Transfer do aerodroma i let za Sidnej. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Ponedjeljak 19.11.2018. Sidnej – Doha

Dan ostavljen za odmor, uživanje, šetnju, šoping i sređivanje utisaka. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa presjedanjem u Dohi (Let br. QR 0909).

 1. Utorak 20.11.2018. Slijetanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

REGULARNA CIJENA – 4920KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Sidnej – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Avio prevoz na relaciji Sidnej – Melburn – Gold Coast i Brizbejn Sidnej
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Gold Coast – Brizbejn
 • Smještaj u hotelima, apartmanima i hostelima na bazi 18 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Australiju (dobija se u ambasadi Australije ili preko eViza sistema za državljane Srbije, Hrvatske i Bugarske.):  135 AU$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

Opisi i cijene fakultativa?

 • Vrijeme snova (Dream time) – Sjeverno od Sidneja na obroncima Modrih planina, upoznajemo se sa predivnom divljinom australijskog kontinenta i učimo sve o prvim Australijancima, čija historija seže 40 000 godina u prošlost. Otkrivamo kako aboridžinski dječaci postaju punoljetni, kako je po aboridžinskoj legendi nastao svijet i kako deda na unuka prenosi drevno znanje kroz pjesmu. Cijena: 55$
 • Zlatna groznica – Vraćamo se u prošlost u doba zlatne groznice. Idemo na cjelodnevni izlet do bivše rudarske kolonije a današnjeg tematskog parka Soverign Hill. Pronalazimo zlato u potocima Soverign Hill-a i obilazimo najveći grumen zlata na svijetu. Cijena: 65$
 • Prvi svetionik – Obilazak Moreton ostrva, najvećeg peščanog ostrva i nacionalni park. Plivamo u Plavoj laguni i posmatramo jato vodenih ptica. Odlazimo do Cape Moretona i prvog svetionika Kvinslenda sazidanom od peščara davne 1857. godine. Ako imamo sreće vidjećemo i migraciju kitova i hraniti delfine koji svako veče doplivaju do Tangalooma plaže. Mogućnost organitzovanja noćenja na samoj plaži pod vedrim nebom. Cijena: 50$
 • Lovac na krokodile – Australia Zoo-a, najposećeniji zoo vrt u Australiji čuvenog prirodnjaka i televizijskog voditelja Stiva Ervina, lovca na krokodile. Obilazimo jedan od najpoznatijih zoo vrtova na svijeu sa preko 1200 životinjskih vrsta. Cijena: 75$

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

– Central Perk Hotel, Sidnej – Hotel sa 3 zvjezdice, u centru grada, na 5 do 10 minuta šetnje od većine znamenitosti, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti), noćenje sa doručkom (buffet). Besplatni WiFi u cijelom hotelu, hotel posjeduje bar i restoran. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

– 15 Charles Abbotsford Mansion, Melburn – Privatna vila u rezidencijalnom dijelu Melburna, na kilometer udaljenosti od samog centra grada. Do većine znamenitosti potrebno je od 5 do maksimalno 20 minuta pješačenja. Sve sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). U blizini se nalazi veliki broj barova, restorana, prodavnica. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

Seacrest Appartments, Gold Coast – Luksuzni apartmani na samoj plaži sa pogledom na okean.Apartmani su dvosobni ili jednosobni a sve sobe u apartmanima su dvokrevetne. Svaki apartman u potpunosti je luksuzno opremljen svim aparatima i dodacima i svaki apartman posjeduje balkon i privatnu kuhinju. Usluga je na bazi noćenja bez doručka. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila.

City Backpackers HQ, Brizbejn – Hostel u centru Brizbejna, na samoj obali rijeke. DO većine znamenitosti potrebno je maksimalno 10 minuta pješačenja. Svaka soba je dvokrevetna. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U hostelu se nalaze bar, restoran, mjenjačnica, info centar i suvenirnica, a na krovu hostela nalazi se panoramska bašta-bar sa bazenom. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Australije državljanima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Crne Gore, potrebne su vize. Viza se dobija u ambasadi Australije i(li) u slučaju Srbije, Hrvatske i Bugarske i preko eViza. troškovi vađenja australijske vize iznose 135 AU$. O detaljima apliciranja za turističku vizu informišite se na sajtu ambasade Australije ili na sajtu Ministarstva imigracije. Agencija ne može garantovati dobijanje australijske turističke vize.

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Australiji bezbjedna je za piće.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Obavezno se informišite kod svog ljekara šta je od lijekova i medikamenata dozvoljeno unijeti u Australiju. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Australiji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha varira u zavisnosti od lokacije. Unutrašnjost zemlje odlikuje niska, dok obalske gradove i sjever zemlje odlikuje tropska klima sa visokom vlažnosti vazduha. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odjeću dugih rukava i nogavica. Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, na obali morske plodove i ribu, kao i meso lokalnih životinja, poput kengura, kornjača, krokodila emua i ajkula. Ulična hrana se preporučuje, jeftinija je od one u restoranima i dostupna je skoro na svakom koraku.

Australija je apsolutno bezbjedna destinacija. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću u slabo osvetljenim ulicama zbog potencijalne opasnosti od džeparoša. Voditi računa o istaknutim tablama upozorenja na kupalištima, plažama i rezervatima prirode jer u Australiji živi veliki broj opasnih divljih životinja. Obavezno se posavjetovati sa ljekarom oko mogućih alergija na lijekove, ukoliko biste morali da primate injekciju protivotrova.

Sa sobom možete nositi američke dolare, euro, britanske funte, ali australijske dolare možete dobiti i u našim mjenjačnicama. Bankomati su rasprostanjeni i dostupni. Kartice možete koristiti na skoro svim mjestima. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U Australiji su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere ne morate nositi sa sobom jer ih je moguće nabaviti na destinaciji.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.